maslow elmélete a munka világában:

az alkalmazottak szükségletei a digitalizáció utáni munkahelyen.

Maslow szükséglethierarchiájáról a főiskolai pszichológia órák idéződhetnek fel bennünk. Azonban az elmélet, amely szerint minden embernek vannak alapvető szükségletei, és az önmegvalósítás felé vezető úton törekszünk a magasabb szintű szükségletek kielégítésére, ugyanúgy igaz otthon, mint a munkahelyen. Mivel az új digitális és feltörekvő technológiák formálják a munkakörnyezeteket, Maslow elmélete érdekes megközelítést kínál ahhoz, hogy hogyan változtathatnánk az alkalmazottak elköteleződését célzó gyakorlatunkon.

A Randstad Workplace 2025:The Post-Digital Frontier tanulmánya bebizonyította, hogy a technológiai innováció nagyban megváltoztatta a munkavállalók szükségleteit. A tanulmány a munkahely emberi és digitális aspektusait azonosította. A vállalatvezetőknek ezeket felhasználva kell dolgozniuk a jobb munkavállalói élmény biztosításán. Végül is a technológia gondoskodhat arról, amit az alkalmazottak szeretnének, ugyanakkor a vállalatoknak szorgalmasan kell munkálkodniuk azon, hogy a munka emberi jellege ne vesszen el. Milyen következményekkel jár ez a megközelítés? Fejlődik a tehetségek bevonzásának és megtartásának képessége, erősebb csapatok, pozitív vállalati kultúra és végül, de nem utolsó sorban jobb külső ügyfélszolgálati élmény alakul ki.

Maslow elmélete napjaink munkahelyén

Váljon digitális vezetővé!
Szeretné megtudni, hogyan használhatná legjobban a technológiai lehetőségeket a munkaerő szükségleteinek és elvárásainak teljesítésére, a termelékenység fokozására és a jövőbeni növekedés támogatására? További információkért tekintse meg a Randstad Workplace 2025:The Post-Digital Frontier tanulmányát!

kapcsolódó cikkek