Maslow szükséglethierarchiájáról a főiskolai pszichológia órák idéződhetnek fel bennünk. Azonban az elmélet, amely szerint minden embernek vannak alapvető szükségletei, és az önmegvalósítás felé vezető úton törekszünk a magasabb szintű szükségletek kielégítésére, ugyanúgy igaz otthon, mint a munkahelyen. Mivel az új digitális és feltörekvő technológiák formálják a munkakörnyezeteket, Maslow elmélete érdekes megközelítést kínál ahhoz, hogy hogyan változtathatnánk az alkalmazottak elköteleződését célzó gyakorlatunkon.

A Randstad Workplace 2025:The Post-Digital Frontier tanulmánya bebizonyította, hogy a technológiai innováció nagyban megváltoztatta a munkavállalók szükségleteit. A tanulmány a munkahely emberi és digitális aspektusait azonosította. A vállalatvezetőknek ezeket felhasználva kell dolgozniuk a jobb munkavállalói élmény biztosításán. Végül is a technológia gondoskodhat arról, amit az alkalmazottak szeretnének, ugyanakkor a vállalatoknak szorgalmasan kell munkálkodniuk azon, hogy a munka emberi jellege ne vesszen el. Milyen következményekkel jár ez a megközelítés? Fejlődik a tehetségek bevonzásának és megtartásának képessége, erősebb csapatok, pozitív vállalati kultúra és végül, de nem utolsó sorban jobb külső ügyfélszolgálati élmény alakul ki.

Maslow elmélete napjaink munkahelyén

maslow-elmelete.jpg
maslow-elmelete.jpg

maslow-szuksegletek-munkahely

Váljon digitális vezetővé!

Szeretné megtudni, hogyan használhatná legjobban a technológiai lehetőségeket a munkaerő szükségleteinek és elvárásainak teljesítésére, a termelékenység fokozására és a jövőbeni növekedés támogatására? További információkért tekintse meg a Randstad Workplace 2025:The Post-Digital Frontier tanulmányát!