Több mint másfél év telt el, amióta a COVID-19 alapjaiban formálta át világunkat. Ez idő alatt mindannyian megéltük a bizonytalanságot, az aggodalmat és az elszigeteltséget, ugyanakkor ellenállóbbá, innovatívabbá és összetartóbbá váltunk, dacára a korlátozásoknak világszerte. Mindezek gyorsan megjelentek a munka világában is, ahol a munkáltatók a változásoknak megfelelően átalakították a munkahelyeket, a dolgozók alkalmazkodtak a munkavégzés új formáihoz, a családok pedig megtanultak ugyanabban a környezetben élni és dolgozni.

Sok kihívással kell még szembenéznünk, és a válaszok némelyikét akkor találhatjuk meg legkönnyebben, ha megvizsgáljuk a múlt és a jelen folyamatait, amelyek ide vezettek. Erről szól a Randstad Global 2021 Flexibility@Work tanulmánya, mely közelről vizsgálja meg, hogyan formálták át a munka világát a korábban sosem tapasztalt folyamatok és hogy mire kell számítanunk az elkövetkező hónapokban és években. Az idei kiadás nyomon követi a rugalmas munkavégzési formák megjelenését és elterjedését a munkahelyeken, rávilágít, hogyan változtatja meg a munkavégzéshez szükséges készségeket és képzettséget az automatizáció, valamint rámutat a befogadó szemléletű munkahely fontosságára, továbbá sok más aktuális témára. 

factory workers
factory workers

A kilábalás felgyorsításához a humánerőforrás döntéshozóinak elsőként kell felismerniük az előttünk álló kihívásokat. A tanulmány rámutat ezekre az összefüggésekre és a legfontosabb tanulságokra, melyek minden HR vezető segítségére lehetnek a jövőben annak felismerésében és megértésében, hogy hogyan hatnak majd szervezetükre azok a korábban talán kevésbé hangsúlyos tényezők, mint a sokféleség és befogadó szemlélet, mesterséges intelligencia/automatizálás vagy a munkavégzés jövőbeni (atipikus) formái. 

A 2021-es Flexibility@Work tanulmány bepillantást nyújt azokba a fő trendekbe, melyek minden szervezet életét befolyásolják. A jelentés négy fejezetet foglal magában:

  • előszó és vízió Jacques van den Broek-tól, a Randstad vezérigazgatójától és elnökétől
  • a tanulmány, ami 3 kiemelt témát jár körül:
    • a munka újragondolása
    • készségek az automatizmus korában
    • fenntartható munkaerőpiac

Ha szeretné megismerni a tanulmány által feltárt összefüggéseket és trendeket, töltse le a Randstad Flexibility@Work 2021-es tanulmányát ingyenesen, magyar vagy angol nyelven az alábbi linkről: 

töltse le a Randstad Flexibility@Work 2021-es tanulmányát ingyenesen, magyar vagy angol nyelven az alábbi linkről:

letöltöm a tanulmányt