A világ egyik vezető humánerőforrás-tanácsadó vállalata, a Randstad Holding bejelentette az online toborzási megoldásokat kínáló hálózat, a Monster Worldwide, Inc. felvásárlását. A megállapodás értelmében a Monster továbbra is saját márkanév alatt, önálló jogi személyként működik tovább a Randstad Holdingon belül, így hazai érdekeltségeikben sem lesz változás. 

A bejelentés szerint a 39 országban, így hazánkban is jelen lévő Randstad Holding részvényenként 3,40 amerikai dollárért, azaz összesen mintegy 429 millió dollárért vásárolta fel a Monster Worldwide, Inc.-t, a világ egyik vezető karrierportálját. A megállapodás szerint a Monster továbbra is saját márkanéven, önálló és független jogi személyként működik tovább a Randstad Holdingon belül. 

Az egyesülés komoly mérföldkő a Randstad életében, az akvizíciónak köszönhetően egyedülálló portfólió alakul ki a HR-szolgáltatások területén, mely jelentősen megkönnyíti a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találását. „A gyorsan változó technológia korszakát éljük, a vállalatoknak is új, jobb utakat kell találniuk a tehetségek felkutatására és bevonzására – mondta el Jacques van den Broek, a Randstad Holding vezérigazgatója. – A Monster vezető iparági technológiájának, digitális, közösségi és mobil megoldásainak köszönhetően nagyon jól kiegészíti a szolgáltatásainkat. Az egyesülés pontosan illeszkedik a digitális lehetőségek kiaknázását célzó stratégiánkba, mellyel közelebb hozhatjuk egymáshoz a munkaerő-piaci keresletet és kínálatot.”

A Monster húsz éves működését követően jelenleg több mint 40 országban van jelen. A két vállalat szorosabb együttműködését a Monster Worldwide, Inc. is előrelépésként üdvözli. „Az összefogással mi magunk is hatékonyabban teljesíthetjük küldetésünket, hiszen még több embernek segíthetünk megtalálni a számára legmegfelelőbb állást. Örülök, hogy a Randstaddal dolgozhatunk együtt, és munkatársaink a jövőben egy nagyobb és színes szervezeti kultúrával rendelkező cég részei lehetnek” – mondta Tim Yates, a Monster vezérigazgatója. 

A Randstad Holdingról:

A Randstad Holding egyike a világ vezető HR-szolgáltatóinak, Belgiumban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Spanyolországban, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Indiában pedig a top 3 személyzeti tanácsadó cégek között tartják számon. Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első irodáját, mára a hazai munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik legmeghatározóbb szereplője.2015-ben a Randstad Holding megközelítőleg 29 750 munkatársat foglalkozatott 4473 saját és kihelyezett irodában a világ 39 országában. Központi irodája Diemenben, Hollandiában található. Az 1960 óta működő vállalatcsoport tavaly 19,2 milliárd eurós árbevételt ért el. A Randstad Holding részvényeit a hollandi Amsterdam Euronext tőzsdén jegyzik.

A Monster Worldwide, Inc.-ről:

Jeff Taylor, a Monster alapítója 1993-ban elsőként álmodta meg az internetes álláskeresést, hogy a munkavállalók és a munkaadók egy platformon találkozzanak. Mára a vállalat több mint 40 országban nyújt szolgáltatást. Magyarországra 2009-ben érkezett, ahol a hazai piacon már 1999 óta sikeresen működő, jelentős toborzási szakértelemmel rendelkező Jobpilot csapatával együttműködve indította el a Monster.hu online karrieroldalt.A vállalat az alapítás óta szenvedélyesen törekszik az internetes toborzási megoldások innovatív fejlesztésére, így a kezdeti állásoldal mára egyedülálló globális szolgáltatóvá vált, mely felöleli az álláskeresés, toborzás, karrier- és tehetség-menedzsment szolgáltatások teljes körét. A Randstad Holdingon belül a Monster továbbra is folytatja úttörő munkáját, melynek célja, hogy intelligens digitális, mobil és közösségi megoldásokat alkalmazó technológiák beépítésével átalakítsa a toborzási tevékenységet.