big data erős kézfogással.

Tudjon meg mindent a Randstad Award Hungary 2016-ról!

díjátadó

Harmadik alkalommal osztották ki hazánkban a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award-díjat. Az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legnépszerűbb vállalatokat, bár az élen változott a sorrend: idén az Audi Hungaria bizonyult a legvonzóbbnak. A magyar munkavállalók több, mint 63 százaléka szeretne az Audi Hungariánál dolgozni, míg a Mercedes-Benz gyárnál 61 százalékuk helyezkedne el szívesen.

Bár a hazai nagyvállalatok az erős vezetés, pénzügyi stabilitás és képzési lehetőségek tekintetében jól szerepelnek a munkavállalók megítélése szerint, a dolgozók számára kiemelten fontos területeken, így a fizetés és a hosszútávú, biztos állás terén erősíteniük kell.

eltérések a nemek között

A nők számára fontosabb a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartása, a kellemes környezet, valamint a rugalmas lehetőségek megléte.

a nők az Audira, a férfiak a Mercedesre voksolnak

A világ legnagyobb független munkáltatói márka felmérése alapján az Audi Hungaria több szempont szerint is az élen végzett: a hosszú távú biztonság és a képzési lehetőségek tekintetében ítélték a legjobbnak a munkavállalók. A dolgozók ugyanakkor úgy gondolják, hogy a kecskeméti Mercedes autógyár biztosítja a legjobb karrierlehetőségeket, erős menedzsmenttel és stabil pénzügyi háttérrel bír. „A férfiaknak kiemelkedően fontos a karrierépítés, valamint a biztos pénzügyi háttér, ennek köszönhetően körükben a Mercedes a legvonzóbb munkáltató, míg a nők esetében az Audi Hungaria végzett az élen” – jegyezte meg Baja Sándor.

összesítettben a szolgáltató szektor lekörözte az autóipart

Bár a munkáltatók között két autóipari cég végzett az élen,iparági szinten a szolgáltató szektor megítélése a legjobb.

a magyar munkavállalók

A magyar munkavállalók közel fele szívesen dolgozna ezen a területen, megelőzve az autó-, illetve a gyógyszer- és vegyipart. „A munkavállalók megítélése szerint a szolgáltató szektorban lehet a legjobb fizetést elérni, emellett a kellemes környezet és érdekes munka tekintetében is ennek a területnek a legjobb a megítélése hazánkban” – emelte ki Baja Sándor. A férfiak és a nők körében egyaránt a szolgáltató szektor végzett az élen, a második helyre rangsorolt autóipar egyedül a fiatalabb, 18-24 éves korosztály körében bizonyult népszerűbbnek.

a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2016-ban:

A Randstad Award nyertese, Magyarország legvonzóbb munkaadója: Audi Hungaria

Legerősebb menedzsmenttel rendelkező, valamint a férfiak körében legvonzóbb vállalat: Mercedes-Benz

A legvonzóbb tisztán magyar tulajdonú vállalat: Szerencsejáték Zrt.

különdíjak:

Legvonzóbb munkaadó - Pénzintézet: OTP Bank

Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon

Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: DM

Legvonzóbb munkaadó – Ipar és Termelés: Lego

Legvonzóbb munkaadó – Energetika és közműszolgáltatás: MOL

Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Nestlé

Legismertebb munkaadó – TESCO