employer brand research 2020.

Az alábbiakban megtekintheti a 2020-as employer brand research kutatás eredményeit. 

Randstad Employer Brand Research

2020.

A Randstad Employer Brand Research a világ legátfogóbb, legmélyebb független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás mintegy 185,000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 33 piac 6,136 vállalatáról. Idén hetedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit a legtöbb dolgozót foglalkoztató 150 nagyvállalat közül, Magyarországon 6,502 fő vett részt a kutatásban. Az elemzés betekintést nyújt a potenciális munkavállalók munkahelyválasztási szempontjaiba és motivációiba. Az adatok gyűjtését és feldolgozását egy független kutatóintézet, a Kantar csoport végzi. A 2020-as kutatás lekérdezése 2019. december és 2020. január között zajlott. A felmérés eredményei alapján ítélik oda évről évre a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjakat.

rendhagyó díjátadó.

2020 május 19-én, immár hetedik alkalommal, rendhagyó módon, online prezentáció keretei között ismertettük a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatás ezévi, magyarországi eredményeit. A legfontosabb szempontok közé tartozik a bérezés, kellemes munkahelyi légkör és az állás hosszútávú biztonsága. A tavalyi felméréshez képest nőtt a rugalmas időbeosztásnak, a betöltött munka érdekességének, a vállalat általános hírnevének és társadalmi szerepvállalásának a jelentősége is. 

új normák a munkaerőpiacon.

A jelenlegi helyzet a világ minden szegletében újfajta munkavégzést eredményezett. Vannak munkahelyek, amelyek szüneteltetik, korlátozzák vagy áthelyezik működésüket az online térbe. 

Értéket kapott a munkaerő időben és térben való rugalmas foglalkoztatása. 

A jelenlegi helyzet megtanítja a munkáltatókat a márkaépítés és stabilitás fontosságára ugyanis csak így vészelhetik át a gazdaság újraindulását. 

a kutatás részletei

a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2020-ban a REBR toplistája szerint:

Magyarország legvonzóbb munkaadója: 

Lego

A második díj:

Samsung

A harmadik díj: 

Audi

Randstad Employer Branding Research

különdíjak

Legismertebb munkaadó: Magyar Posta

Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézet: Magyar Nemzeti Bank

Legvonzóbb munkaadó – Energetika és közműszolgáltatás: E-ON

Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon

Legvonzóbb munkaadó – Szolgáltatóipar: Szerencsejáték Zrt.

Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem & HORECA: Hunguest Hotels

Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Nestlé

Legvonzóbb munkaadó – IT: Nokia

Legvonzóbb munkaadó – Telekommunikáció: Magyar Telekom

Legvonzóbb munkaadó – Szállítmányozás és logisztika: DHL        

Legvonzóbb munkaadó – SSC: IBM