keressünk egy inspiráló mentort!
Aki segíteni fog a karrierünk újragondolásában és finomításában. Ez azért nagyszerű ötlet, mert megoszthatja velünk a hosszú évek alatt szerzett tapasztalatait, a karrierje során felmerült legkeményebb kihívásokat. Olyan szakmai ismeretekkel bővíthetjük az eszköztárunkat, hogy könnyebben találunk majd megoldásokat a felmerülő problémákra.

Cameron Brett, a Japán székhelyű Randstad Professionals vezérigazgatója a fejlődése felgyorsításához a LinkedIn-en nagy követőtáborral rendelkező véleményvezéreket keresett, akik friss és inspiráló szakmai tapasztalatokkal gazdagították a gondolkodását. Válasszunk egy olyan vezetőt, akivé egyszer majd mi is szeretnénk válni! Értékes tapasztalataival közelebb kerülhetünk a céljainkhoz.

gondolkodjunk a fejvadászok és a munkaadók agyával!
Egy tapasztalt HR-es átgondolt szűrési kritériumokkal rendelkezik, amelyekkel könnyebben találja meg a legalkalmasabb jelöltet.

Ma már a munkaadók egyre naprakészebb és korszerűbb eszközöket használnak, hogy könnyen kiszűrjék, ki lesz a legprofibb munkaerő számukra. Ez azt jelenti, hogy a lehető legügyesebben kell bemutatni a tapasztalatainkat és a képességeinket a toborzási szakembereknek. Arra viszont figyelni kell, hogy a vágyott pozíció elvárásaihoz képest ne tűnjünk sem túlképzettnek, sem alulképzettnek.

Ha az önéletrajzban nem szerepelnek a szakterületünkre jellemző legfontosabb kulcsszavak és képességek, akkor a fejvadászok figyelme elsiklik az önéletrajzunk fölött, és a CV el sem jut a kiszemelt vállalat vezetőihez.

Ássuk bele magunkat a modern keresési technológiába, és értsük meg a legfontosabb keresési szabályokat, amelyeket a munkáltatók is alkalmaznak. Jennifer Seith a Randstad U.S. Toborzási Stratégia és Innováció területének alelnöke azt javasolja, hogy próbáljuk minél jobban megérteni, milyen szempontok alapján keresnek munkaerőt a munkaadók és a fejvadászok. Ezzel a szemlélettel írjunk egy olyan önéletrajzot, amellyel biztosan felfigyelnek majd ránk. Ebbe komoly munkát, energiát kell fektetnünk, és rá kell találnunk a szakterületünk legértékesebb kulcsszavaira, amikre gyorsan felfedeznek minket a leendő főnökeink.

Gyakoroljuk és alkalmazzuk a szintlépési fortélyait, és hamarosan új fordulatot vesz a karrierünk!