Ha behívták interjúra, zöld utat kapott, hogy megmutathassa a munkáltatónak, Ön a legalkalmasabb munkára. Első lépésként nézze meg a cég honlapját, a vevők és versenytársak oldalait, magazinokat és cikkeket.

Ezekből a forrásokból megfelelően tájékozódhat a szervezetről, a szervezeti kultúráról és a cég piaci helyzetéről.

Miután elég információt gyűjtött a cégről, gondolja át, hogy milyen kérdéseket kaphat majd. Tanulmányozza át az önéletrajzát, és tegyen fel magának olyan kérdéseket, amilyeneket Ön kérdezne az interjúztató helyében. Általában véve, gondoljon az elért eredményeire, a sikeresen megoldott problémáira, azokra a tulajdonságaira, amikben még fejlődni szeretne; arra, ami motiválja Önt, illetve az elvárásaira; a hosszú távú karriercéljaira, és azokra a hiányosságokra, amit az önéletrajza esetlegesen tartalmaz. Van néhány népszerű kérdés, amelyeket az interjúztató várhatóan feltesz majd, pl. mik a gyengeségei? Ebben az esetben ne árulja el az összes negatív tulajdonságát, hanem válassza ki azt, amelyik a legelfogadhatóbb annak a munkának a szempontjából, amire jelentkezik. Ugyanakkor valóban egy gyengeségét mutassa be hiszen, a túlzott magabiztosság arroganciának tűnhet.

Miután átgondolta, hogy milyen kérdéseket tehetnek majd fel Önnek, vegye sorra, hogy Ön miket kérdezne a potenciális munkaadótól, pl.: a cég felépítéséről, annak további terveiről, hogy miért hirdették meg az állást, a munkáltató elvárásairól, stb. Ha nincs elég kérdése, olybá tűnhet, hogy nem érdekli igazán a pozíció.


Öltözzön megfelelően, viseljen hivatalos ruházatot, a megjelenése egyszerre legyen elegáns és kényelmes! Tervezze meg az utazást a céghez! Hagyjon elég időt magának, hogy biztosan időben érkezzen!