milyen test engineer-ként dolgozni?

A test engineer tervezi a termékek, anyagok, mechanikai és elektromos rendszerek, eljárások és szoftveralkalmazások tesztjeit. A tesztek a vállalat szigorú minőségbiztosítási programjának részét képezik, a mérnökök pedig minden termékhez teszteket terveznek, hogy azonosítsák a problémás pontokat és kijavítsák azokat. Ehhez a munkához újszerű megközelítésre van szükség a termékben rejlő lehetőségek és korlátok teszteléséhez, valamint megfelelő tudásbázisra a különböző problémák azonosítására használható tesztekről, mint például az eszköz vagy szoftver sebességének növelése, a termék biztonságosabbá tétele a fogyasztók számára vagy a gyártási folyamat költségeinek csökkentése.

Az egyes tesztmérnöki pozíciók tudásigénye jelentősen eltér, mivel a tesztmérnökök gyakran különböző területekre specializálódtak. Ezek lehetnek  a burn-in tesztek hardvereken, a PCB szintű folyamatokat vizsgáló tesztek, mint például az AXI, a JTAG és az ICT, valamint a rendszerszintű board-function tesztek. Az alábbi teszttípusok fordulhatnak még elő a tesztelési folyamat részeként, ágazattól és terméktől függően:

• folyamatos megbízhatósági tesztek

• automatizált röntgenvizsgálatok

• tesztek a termék súlypontjának megtalálására

• optikai ellenőrző tesztek

• folytonossági tesztek

• környezeti stresszérzékenységi tesztek

• szigetelési vizsgálatok

• vibrációs tesztek

• regressziós tesztek

• elektromágneses kompatibilitás

• nagymértékben felgyorsított termékélettartam-tesztek

mit csinál egy test engineer?

Egy test engineer létfontosságú szerepet játszik a különböző termékek és rendszerek minőségének és működőképességének biztosításában. A tesztelő csapattal együttműködve hozzájárul átfogó teszttervek és stratégiák kidolgozásához és végrehajtásához.

A szoftvertesztelés mellett részt vehet hardverösszetevők, eszközök vagy integrált rendszerek tesztelésében is, azok megbízhatóságának és teljesítményének biztosítása érdekében. Szakértelme kiterjed a különböző típusú tesztek elvégzésére, a teszteredmények elemzésére, a hibák vagy meghibásodások azonosítására, és ezzel kapcsolatban értékes információk nyújtására a fejlesztésekhez.

A különböző szakemberekből álló csapatokkal – köztük fejlesztőkkel, projektmenedzserekkel és érdekelt felekkel – folytatott hatékony kommunikáció és koordináció elengedhetetlen a tesztmérnöki munkához. Az erős elemző készség, a precizitás, a részletekre való odafigyelés és a különböző tesztelési forgatókönyvekhez való alkalmazkodás képessége kulcsfontosságúak a munkakör szempontjából.

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat

 

megnézem
1

test engineer átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt test engineer. Az alapfizetést számos tényező befolyásolja, mint például a képzettség szintje és minősége, a munkáltató elhelyezkedése, vagy akár a területhez kapcsolódó tanusítványok megszerzése. 

szeretné tudni, mennyit keres egy test engineer? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor
2

test engineer munkakör típusai

A tesztmérnökök két csoportba sorolhatjuk, akik a minőségbiztosításért felelnek és akik fejlesztési céllal tesztelik a terméket. A minőségbiztosítási mérnökök a gyártási oldalon dolgoznak az előállított áruk és szoftvertermékek minőségének tesztelésével. A tesztmérnökök a sebesség, a tartósság, a rugalmasság, a könnyű használhatóság és sok egyéb kritérium tesztelésével keresik a termék fejlesztésének lehetséges módjait.

A tesztmérnökök néhány típusa:

  • quality analyst
  • automation engineer
  • testing analyst
  • test automation developer
  • test architect
  • test manager
  • senior test engineer
  • director of test
  • quality assurance specialist
office production floor
office production floor
3

test engineer-ként dolgozni

Egy tesztmérnök olyan teszteket tervez és hajt végre, amelyek a terméket minden elképzelhető helyzetben teszteli, hogy megismerje a termék korlátait. Ehhez nagy fokú precizitásra van szükség, hogy tesztelje a mechanikai termékek, elektromos eszközök és szoftveralkalmazások minden aspektusát. Sok szakembertől eltérően a tesztmérnökök munkakörnyezete a vizsgálati körülményektől függően változhat.

Ideális esetben a tesztmérnökök rendkívül érdeklődő személyiségek, és élvezik a tesztelési folyamatot. Akár IT területen dolgozik, akár a mechanikai vagy elektromos rendszerek tesztelésével foglalkozik, a folyamatos szakmai fejlődéssel előreléphet karrierjében, hogy vezető tesztelővé vagy más magasabb pozícióba folytassa.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

A tesztmérnökök napi rendszerességgel dolgoznak számítógépes hardverrel és szoftverrel, ezért az informatika területén szerzett magas szintű ismeretek az egyik fő követelmény. A termékek tesztelése lehet mechanikus, manuális vagy szoftveres. 

Ahhoz, hogy test engineer-ként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

women having a conversation
women having a conversation

készségek

A test engineer munkához szükséges készségek olyan alapvető tulajdonságokat is takarnak, amelyekre a sikeres tesztmérnököknek a munka előfeltételeként szükségük van. Kíváncsinak kell lennie, erős érdeklődéssel kell rendelkeznie a dolgok működése iránt, és képesnek kell lennie a termékek szó szerinti és metaforikus dekonstruálására. Így lesz képes megtervezni a legjobb tesztelési módszereket hozzá.

Az alábbi készségek és személyes kompetenciák fontosak egy test engineer számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a test engineer munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.