milyen IT biztonsági szakértőként dolgozni?

A technológiai fejlődéssel párhuzamosan, hogy már szinte mindent online intézünk, a kiberbűnözők egyre komolyabb veszélyt jelentenek adatainkra. IT biztonsági szakértőként ezeket a kockázatokat kell minimalizálnia, amihez széleskörű ismeretekre van szüksége a lehetséges sebezhetőségekről, és magas fokú szakértelemre a sebezhetőségi tesztek elvégzéséhez. Ismernie kell a kibervilágban megjelenő fenyegetéseket és a hatékony megelőzési vagy beavatkozási stratégiákat. A legtöbb szervezetben az IT biztonsági szakértő széles tudásbázist és tapasztalatot igénylő pozíció. 

mit csinál egy IT biztonsági szakértő?

Egy IT biztonsági szakértő amellett, hogy hálózatbiztonsági intézkedéseket fejleszt és valósít meg a kibertámadások és rosszindulatú programok kivédésére, rendszeresen végez biztonsági ellenőrzéseket a fenyegetések felkutatására és a telepített védelmi intézkedések frissítésére. Egy számítógépes rendszer sérülékenységének meghatározásához néha etikus hackelés is lehet a feladata, hogy az eredmények alapján biztonságosabbá tehessék a rendszert. A technológiai szakértelmet igénylő feladatok mellett adminisztratív feladatokat is ellát, például jelentéseket készít.

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat

 

megnézem
1

IT biztonsági szakértő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt IT biztonsági szakértő. Az alapfizetés mellett a kompenzációs csomag gyakran tartalmaz egészségbiztosítást, fizetett szabadságokat és egyéb juttatásokat.

szeretné tudni, mennyit keres egy IT biztonsági szakértő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet IT biztonsági szakértőként?

Fizetése több tényezőtől függ. Számos iparágban tapasztalata határozza meg a kompenzációs csomagot. A kiberbiztonság területén a gyakorlati tapasztalat értékesebb, mint az iskolai végzettség, ezért, ahogy egyre több tapasztalatot szerez, arányosan nő a fizetés is.

IT security szakértőként bármely iparágban elhelyezkedhet, mivel egyre több vállalat a technológiára és az internetre támaszkodik vállalkozása működtetéséhez. Egyes iparágak azonban többet fizetnek a kiberbiztonsági szakértőknek az általuk kezelt vállalati adatok érzékeny természete miatt. Ilyen például a pénzügyi terület. A megszerzett képesítések és tanúsítványok a fizetés meghatározása során szintén relevánsak.

2

IT biztonsági szakértő munkakör típusai

IT biztonsági szakértőként általános feladatokat láthat el, vagy a következő munkakörökre specializálódhat:

  • IT security architect: feltörhetetlen biztonsági rendszereket tervez és fejleszt egy vállalat informatikai hálózatában. Az ő feladata a sérülékenység felmérése és a rendszerbiztonság fokozása, emellett rendszeresen karbantartja a biztonsági rendszereket és naprakészen intézkedéseket végez.
  • IT security administrator: IT biztonsági rendszergazdaként biztonsági megoldásokat telepít, és problémák esetén elhárítja azokat a protokollnak megfelelően. 
  • IT security analyst: Az IT biztonsági elemző feladata, hogy figyelje a vállalat infrastruktúráját a lehetséges fenyegetések szempontjából. Emellett készenléti terveket is készít, és vizsgálja a rendszerben lévő gyanús tevékenységeket.
  • It security auditor: IT biztonsági auditorként Ön értékeli az online biztonsági rendszereket. Meghatározza, hogy a biztonsági intézkedések hatékonyak-e az esetleges jogsértések ellen.
man smiling while sitting in front of desktop
man smiling while sitting in front of desktop
3

IT biztonsági szakértőként dolgozni

Kíváncsi, hogy mik a napi feladatai egy IT biztonsági szakértőnek? Hol, kikkel és mikor dolgozik? Olvasson tovább és ismerje meg jobban a munkakört. 

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy IT biztonsági szakértőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

men having a conversation in office
men having a conversation in office

készségek

A tanulmányok mellett az alábbi készségek szükségesek egy IT biztonsági szakértő számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az IT biztonsági szakértő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.