milyen épületfelmérőként dolgozni?

Az épületfelmérők szakmai tanácsot nyújtanak az új épületeket érintő építési kérdésekben, valamint a meglévő ingatlanok karbantartásában. Más, asztalhoz kötött felmérői munkakörökkel ellentétben napjai nagy részét az építési területeken tölti, és műszaki útmutatást nyújt az építőipari szakembereknek vagy ingatlantulajdonosoknak.

Az új épületek esetében az épületfelmérő felhívja a figyelmet a tervezési hibákra, amelyek akadályozhatják a ház funkcionalitását. Mivel figyelemmel kíséri az építési folyamatot, segíthet a teljesítmény javítására irányuló módszerek kidolgozásában.

Az építés előtt az épületfelmérők értékelik a terveket, és segítenek ügyfeleiknek, hogy a ház minden tervezett funkciójának megfeleljen. Például a terveket hozzáigazíthatja a speciális igényű emberekhez.

Emellett műszaki tanácsot kell nyújtania az építkezés környezeti hatásaira vonatkozóan is. Ez magában foglalja az energiahatékonyság javításának módjainak ajánlását és a fenntartható építési módszerek alkalmazását.

mit csinál egy épületfelmérő?

Mint épületfelmérő, segíti az ingatlantulajdonosokat abban, hogy ingatlanukat a legjobb állapotban tartsák az eladáshoz. Feladata magában foglalja a ház ellenőrzését is eladás előtt, hogy meghatározza az ingatlan állapotát. Amikor hibákat azonosít, javasolhat javításokat és átalakításokat az otthon piaci árának javítása érdekében. Az épületfelmérő segít tervezési engedélyek beszerzésében átalakításokhoz, és irányítja a kivitelező csapatot a műemlék épületek megőrzése érdekében.

Mint épületfelmérő, együtt dolgozik különböző építési szakemberekkel és ügyfelekkel a köz- és magánszférában. Néha segít szerződéskötésben és költségbecslésben is a kivitelező csapat számára.

tekintse meg a legújabb építőipari állásajánlatainkat.

megnézem
1

épületfelmérő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt épületfelmérő. Az alapfizetésen kívül az épületfelmérők egyéb juttatásokban is részesülhetnek, mint pédául egészségbiztosítás, vagy közlekedési juttatások. Ha esténként vagy hétvégén túlórázik, a keresete tartalmazza a túlóradíjat, kiemelkedő teljesítmény esetén pedig negyedéves, féléves vagy év végi bónuszokat.

szeretné tudni, mennyit keres egy épületfelmérő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet épületfelmérőként?

Egy épületfelmérő fizetése függ a képzettségétől és tapasztalati szintjétől. Pályakezdőként kevés tapasztalattal és szükséges készséggel rendelkezik, ami hatással van a kompenzációs csomagra. A képesítései is meghatározzák a keresetet, a különböző szakmai képesítések birtokában valószínűleg többet kereshet.

A fizetését meghatározza a cég is, ahol dolgozik. Például a kis- és középvállalatok általában kevesebbet fizetnek, mint a multinacionális építőipari vagy ingatlanfejlesztő cégek.

A magánszektorban végzett munka több előnnyel jár, mint a közszférában, beleértve a magasabb fizetéseket és a többszörös juttatásokat. Ha a fizetése az általa vállalt projekteken alapul, akkor többet fog keresni, ha nagyobb projekteken dolgozik.

2

épületfelmérő munkakör típusai

Az épületfelmérők attól függően, milyen típusú épületeken dolgoznak, az alábbi területekre szakosodhatnak: 

  • Középület-felmérő:naz önkormányzatnál történő munkavégzés során gondoskodik arról, hogy a középületek megfeleljenek az építési jogszabályokban előírt követelményeknek. Például biztosítania kell, hogy az épületek kerekesszékkel is megközelíthetők legyenek, és ne sértsék a biztonsági előírásokat. Emellett gondoskodik a kormányzati tulajdonú műemlék épületek karbantartásáról.
  • Magánépület-felmérő: segíthet ingatlantulajdonosoknak a karbantartásban és javításokban, amelyek tervezési engedélyeket igényelnek lakóingatlanokon. Értékeli a terveket annak érdekében, hogy biztosítsa, hogy azok minden funkcionalitási követelménynek megfeleljenek.
ember építési környezetben
ember építési környezetben
3

épületfelmérőként dolgozni

Ha érdekesnek találja a munkát az építőiparban, ismerje meg jobban az épületfermérő munkáját, hogyan alakul a munkaidő, mik a főbb feladatai ebben a munkakörben.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy épületfelmérőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

férfi néz az üvegablakok
férfi néz az üvegablakok

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy épületfelmérő számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az épületfelmérő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.