milyen építésvezetőként dolgozni?

Az építésvezetők a projekt kezdetétől a befejezésig felügyelik az építkezés folyamatát. A munkakör magában foglalja a más építési munkásokkal való együttműködést annak érdekében, hogy a projekt időben és a meghatározott költségkereten belül fejeződjön be. Rendszeres ellenőrzéseket végez a biztonsági problémák kiszűrésére és biztosítja, hogy az épület megfeleljen a szerkezeti terveknek.

Az építésvezetők felelősek egy teljes területért vagy egy nagyobb projekt részéért nagyobb vállalatoknál. Ha egy építési szakaszon dolgozik, a senior építésvezetőnek jelentést tesz, és együttműködik más építésvezetőkkel annak érdekében, hogy a munka zavartalanul folytatódjon.

mit csinál egy építésvezető?

Az építésvezető az építési munkák megkezdése előtt előkészíti a területet, építőmunkásokat toboroz és tervezi a munkabeosztást. Felügyeli a munkahelyi ideiglenes irodák telepítését. Az építkezés során figyelemmel kíséri az előrehaladást, felügyeli az anyagok szállítását és felhasználását, biztonsági ellenőrzéseket végez, és megoldja az építési területen felmerülő problémákat. Emellett informálja az ügyfeleket az építési projekt előrehaladásáról és biztosítja, hogy a vállalkozók megkapják az ügyfelek által esetlegesen kért projektmódosításokat.

Az építésvezetők az építőiparban dolgoznak, változatos projekteken, kereskedelmi, lakossági vagy ipari építési projekteken is dolgozhatnak.

tekintse meg a legújabb építőipari állásajánlatainkat.

megnézem
1

építésvezető átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt építésvezető.

szeretné tudni, mennyit keres egy építésvezető? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet építésvezetőként?

Az építésvezető fizetése a munkavégzés helyétől, a végzettségétől és felelősségi szintjétől függ. Ha nagyvárosokban dolgozik, akkor a keresete magasabb, mint a kisebb városokban dolgozó építésvezetőknek. A legtöbb munkáltató a megélhetési költségekhez igazítja a jövedelemcsomagot. A senior építésvezetők iránti nagy kereslet a nagyvárosokban szintén növeli a kereseti kilátásait.

Nagy építőipari vállalatnál dolgozva magasabb kompenzációs csomagra számíthat, mivel több erőforrás áll rendelkezésre, és többet tud fizetni, mint a kisebb vállalatok. Továbbá többet kereshet, ha többletfeladatokat vállal.

2

építésvezető munkakör típusai

Az építésvezetők attól függően, milyen építési projekteken dolgoznak, az alábbi területekre specializálódhatnak:

  • Lakóépület építésvezető: felügyelik és ellenőrzik lakóépületek építését. Tervezik az építési folyamatot, beszerezik a nyersanyagokat és alkalmazzák az építőmunkásokat a projekthez. Biztosítják, hogy az építészeti terveket betartsák, és rendszeres biztonsági ellenőrzéseket végeznek.
  • Kereskedelmi épület építésvezető: felügyelik az irodák és ipari területek építését. Az ő feladata a munkások irányítása és az ügyfél specifikációinak megfelelő projekt biztosítása. A kereskedelmi projektek nagy léptékűek, és lehet, hogy csak az egész projekt egy kis részéért felelős.
emberek ipari környezetben
emberek ipari környezetben
3

építésvezetőként dolgozni

Az építésvezetőként való munkavégzéshez kitartásra és kritikus gondolkodásra van szükség, hogy kezelje az építési területen felmerülő bármilyen problémát. Ismerje meg az építésvezetők napi tevékenységeit, munkaidejét és munkakilátásait.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy építésvezetőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

ember mosolyogva építési környezetben
ember mosolyogva építési környezetben

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy építésvezető számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a építésvezető munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.