milyen CAD tervező-ként dolgozni?

Mint CAD tervező, a számítógépes tervező szoftvereket használja fizikai objektumok digitális modelljeinek létrehozására és módosítására. Emellett műszaki rajzokat is készít, amelyek alapján a prototípusokat fejlesztik majd. Mivel ez a munkakör a számítógéppel segített tervező szoftverekre támaszkodik, szakértőnek kell lennie a Pro/ENGINEER, SolidWorks és AutoCAD terén. A munkakör a mérnöki alapelvek, a fizika és a természettudományok mély ismeretét is megköveteli.

A különböző termékek tervrajzainak készítése mellett meghatározza a termékfejlesztés és a költségvetés ütemezését is. A tervezési koncepciók módosításával segíti az osztályokat a termék megjelenésével kapcsolatos létfontosságú döntések meghozatalában.

mit csinál egy CAD tervező?

Egy CAD tervező, komplikált struktúrák tervezésén dolgozik különböző iparágakban. Például háromdimenziós modelleket hoz létre a feldolgozóiparban a termékfejlesztés során, az autóiparban segíti a mérnököket abban, hogy ötleteiket digitális képekké alakítsák, amelyek egy terv alapját képezik. A repülőgépiparban is dolgozhat új termékjellemzők tervezésén és a meglévők igény szerinti frissítésén.

A CAD-mérnökként végzett munka mérnöki, tervezési és numerikus készségeket igényel a projektspecifikációk meghatározásához. Számítógépes jártassága is jól jön, mivel a termékterveket digitális formátumban készíti el.

tekintse meg a legújabb mérnöki állásajánlatainkat.

megnézem
1

CAD tervező átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt CAD tervező. 

szeretné tudni, mennyit keres egy CAD tervező? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet CAD tervezőként?

A CAD tervező kompenzációs csomagja tapasztalattól, üzleti szektoról és képesítésektől függően változik. Több évnyi munka ebben a munkakörben növeli a szakértelmét, így értelemszerűen magasabb alapfizetést kaphat, mint a pályakezdők. Gyakornokként vagy friss diplomás CAD tervezőként alacsonyabb alapfizetésre számíthat, mivel nincs még elegendő gyakorlati tapasztalata bonyolult tervezési feladatok elvégzéséhez. A magasabb szintű iskolai végzettség is pozitív hatással van a kompenzációs csomagra. A mélyebb ismeretek ugyanis lehetővé teszik a bonyolult feladatok vagy vezető pozíciók vállalását, ami szintén magasabb fizetést biztosít.

Az üzleti szektor, amelyben dolgozik, szintén befolyásolja a kompenzációs csomagját. Például az elektronikai fogyasztási cikkek tervezése általában kevesebbet fizet, mint a repülőgépipari vagy autóipari projekteken való munka. A lakóhelye is befolyásolja a fizetést: nagyvárosokban, magasabb fizetést kaphat a magasabb megélhetési költségek és a CAD tervezők iránti kereslet miatt.

2

CAD tervező munkakör típusai

CAD-tervezőként szakosodhat konkrét iparágak számára készült tervek létrehozására:

  • Repüléstechnikai CAD tervező: mérnöki rajzokat és részletes specifikációkat vagy tervrajzokat dolgoz ki repülőgépekhez és űripari objektumokhoz. A terveket termékek gyártására vagy módosítására használják a hatékonyságuk javítása érdekében.
  • Építészeti CAD tervező: az építőiparban épületek tervezését és szerkezeti jellemzőit készíti. Kidolgozza a specifikációkat, beleértve az anyagokat és a méréseket.
  • Villamossági CAD tervező: villamossági területen, vagy áramtermelő vállalatoknál dolgoznak, villamossági, világítási és telekommunikációs rendszerek tervezésén. Emellett digitális tervrajzokat fejlesztenek elektromos berendezésekhez, amelyek segítségével a villanyszerelők javíthatják vagy módosíthatják azokat.
workers looking over drawings
workers looking over drawings
3

CAD tervezőként dolgozni

A CAD tervezőként végzett munka magában foglalja a társadalom számára értékes termékek képeinek és szilárd modelljének létrehozását. Olvasson tovább és ismerje meg a CAD-tervezők napi feladatait és munkakörnyezetét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy CAD tervezőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

férfi az irodában
férfi az irodában

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy CAD tervező számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a CAD tervező munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.