milyen business analyst-ként dolgozni?

Egy business analyst adatelemzést végez, hogy útmutatást adjon a vállalkozásoknak termékeik, szolgáltatásaik és üzleti folyamataik fejlesztéséhez. Munkája lehetővé teszi, hogy adatvezérelt javaslatok alapján hozzanak döntést a szervezetet érintő legfontosabb kérdésekben a vezetők és az érdekelt felek. Az üzlet kérdéseire adatelemzés segítségével technológiai megoldásokat szolgáltat a hatékonyság növelése érdekében.

mit csinál egy business analyst?

Az üzleti elemzők menedzserekkel és iparági felhasználókkal együttműködve felmérik, hogy a folyamatok, szoftverek, hardverek vagy termékek adatvezérelt változtatásai milyen hozzáadott értéket nyújthatnak a vállalat számára. Megfogalmazza a különböző érdekelt felek elvárásait, és egyensúlyba hozza azokat azzal, ami technológiailag megvalósítható vagy pénzügyileg és funkcionálisan ésszerű. Üzleti elemzőként új modelleket hoz létre, amelyek támogatják az üzleti döntéseket. Szorosan együttműködik az adott üzleti területtel és informatikai csapatokkal, hogy terveket és stratégiákat dolgozzon ki a teljesítmény javítására és a költségek optimalizálására.

Egy business analyst dolgozhat technológiai vagy szoftverfejlesztő cégeknél, vagy tanácsadói cégeknél. 

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat

 

megnézem
1

business analyst átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt business analyst. A juttatási csomag a cégtől és a feladatkör összetettségétől függően változik. Egyes munkáltatók további juttatásokat, például egészségbiztosítást, vagy extra szabadnapokat biztosítanak a javadalmazási csomag részeként, esetleg éves/negyedéves bónuszokat is kínálhatnak a kiemelkedő teljesítmény után.

szeretné tudni, mennyit keres egy business analyst? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet business analyst-ként?

A business analyst fizetése a tapasztalatának komplexitásától, végzettségtől és a vállalat méretétől függhet. Üzleti elemzőként segíti a vállalkozásokat folyamataik fejlesztésében és a teljesítmény fokozásában a különböző részlegeken. Az üzleti folyamatok értékelése és az adatok elemzése a megoldások meghatározásához az üzlet minden aspektusának alapos ismeretét igényli. Ezért széles körű tapasztalatra és szakértői tudásra van szüksége az elemzések elvégzéséhez. Ha nagyvállalatnál dolgozik, bonyolultabb folyamatokkal dolgozik, ami növeli a pozícióban betöltött fizetési kilátásokat. A nagyobb városokban az üzleti elemzők iránti kereslet miatt az alapbér is általában magasabb. 

2

business analyst munkakör típusai

Üzleti elemzők az alábbi területeken tevékenykedhetnek: 

  • IT business analyst: informatikai üzleti elemzőként értékeli a vállalat szoftver- és hardverfolyamatait, hogy meghatározza a fejlesztésre szoruló területeket. Javaslatokat tesz az informatikai folyamatokra vonatkozóan az üzleti hatékonyság javítása érdekében.
  • CRM business analyst: egy ügyfélkapcsolati üzleti elemző értékeli az ügyfelek által generált adatokat. Elemzi az ügyfelek viselkedését a használt marketing technikákra vagy értékesítési kampányokra.
  • sales business analyst: értékesítési üzleti elemzőként különböző csatornákról, piacokról vagy termékkategóriákról gyűjti és értékeli az értékesítési adatokat, és jövedelmezőségi elemzéseket végez. Elemzéseivel segíti az értékesítési csapatokat a tervezésben és az előrejelzésben.
two colleagues talking around desktops showing data trends
two colleagues talking around desktops showing data trends
3

business analyst-ként dolgozni

Az üzleti elemzőként végzett munka erős elemzői készséget és kritikai gondolkodást igényel az adatok különféle elemzési modellekkel történő értékeléséhez. Az üzleti elemzők a következő feladatokat látják el napi szinten, a szervezetek hatékonyabbá tétele érdekében:

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy üzleti elemzőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

smiling woman talking on mobile phone
smiling woman talking on mobile phone

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy business analyst számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a business analyst munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.