milyen auditorként dolgozni?

Az auditor arra kap felhatalmazást, hogy vizsgálja, értékelje és biztosítsa egy vállalat pénzügyi könyvelésének pontosságát. A zavartalan ügymenet érdekében garantálja továbbá az adószabályok betartását és jóváhagyja a cég üzleti akcióit.

Tanácsadói szerepkörben az auditor segíti a munkáltatót a költségcsökkentő intézkedések és kockázatcsökkentő eljárások meghatározásában, melyek növelik az üzlet sikerét. Gazdasági szakértőként az auditor a vállalat pénzügyi jóllétét vizsgálja és ajánlásokat fogalmaz meg a bevétel növelése és a kiadások csökkentése érdekében.

mit csinál egy auditor?

Minden vállalatnak szüksége van belső vagy külső auditorra annak érdekében, hogy rendben legyen pénzügyi mérlege és biztosítsa az iparági szabályozásoknak való megfelelést. Auditorok kormányoknak és közintézményeknek is dolgoznak a pénzügyi alapok megfelelő kezelésének biztosítása vagy sikkasztások és hűtlen kezelés feltárása céljából.

A magánszférában az auditor tanácsadóként működik, aki garantálja, hogy a pénzügyi kimutatások a szervezet valódi állapotát tükrözik. Objektív értékelést is készít, és megoldásokat ajánl a cég jelenlegi gyakorlatának és folyamatainak javítására. 

Általánosságban az auditor célja, hogy segítse a vállalatokat eredményességük javítása, a kockázatok csökkentése és a törvényesség biztosítása érdekében. A cég könyvelési osztályának tagjaként nem csak a bank- és pénzügyi szektorban dolgozhat, hanem olyan ágazatokban is, mint például a gyártás, szolgáltató központok.

tekintse meg a legújabb pénzügyi állásajánlatainkat

 

megnézem
1

egy auditor átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt auditor.

Az alapfizetés mellett az auditorok különféle juttatásokban részesülnek, például közlekedési, lakhatási és egészségügyi hozzájárulásokban. 

az auditor jövedelmét befolyásoló egyéb tényezők.

A kereseti potenciált a földrajzi régió és az ágazat is befolyásolja, melyben az auditor dolgozik. Például a közszférában vagy kormányzati intézményben dolgozó auditor kevesebbet keres, mint a magánszférában dolgozó. 

A multinacionális cégek több tapasztalatot és esetenként speciális képesítéseket követelnek meg, ami a juttatási csomagban is megmutatkozik. Az auditor egy keresett és megbecsült szakma, ami a fizetések területén is megfigyellhető. 

Szeretné tudni, mennyit keres egy könyvelő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor
2

az auditor munkakör típusai

Auditori karrier során különféle területekre lehet szakosodni. Az alábbi munkakör típusok a leggyakoribbak:

Asian woman executive working in front of desktop computer
Asian woman executive working in front of desktop computer
3

auditorként dolgozni

Auditornak lenni izgalmas pálya sokféle felelősséggel és munkakörnyezettel.

4

szükséges tanulmányok és készségek

Az alábbi végzettségek bármelyike lehet bemenet az auditori képesítéshez:

  • alap diploma (BA): sok hivatásos auditor bachelor fokozattal kezdte pénzügyi, gazdasági üzleti vagy könyvviteli területen. Az egyetem végeztével további képzés szükséges az auditori képesítéshez. 
  • előny ha egy auditor rendelkezik mérlegképes könyvelői vizsgával, ACCA minősítéssel
  • gyakornokság: könyvvizsgáló cégnél gyakorlatot szerezve is indíthatunk auditori karriert, így már a tanulmányok alatt szerezhetünk szakmai tapasztalatot és releváns szakmai tudást. 
home office
home office

készségek.

Néhány a legfontosabb készségek közül, melyekkel egy auditornak rendelkeznie kell:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az auditor munkakörrel kapcsolatban:

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.