A bértárgyalás minden esetben karrierünk fontos mozzanata, akár új munkalehetőségről, akár fizetésemelésről van szó. A sikerhez a tárgyalási készség az egyik legfontosabb tényező, de nem árt, ha alaposan felkészülünk rá. 

A bértárgyalás sok ember számára kínos beszélgetés lehet, ezért nem meglepő, hogy a Glassdoor korábbi felmérése alapján is a válaszadók 59%-a nyilatkozott úgy, hogy nem ment bele alkudozásba, hanem elfogadta a felajánlott fizetést. A nők esetében az első ajánlat elfogadásának aránya még magasabb is lehet, ami nem segíti a nemek közti fizetéskülönbségek mérséklését sem.  

Természetesen mindenki korrekt fizetést szeretne. A munkavállalók egy része azonban általában visszariad a bértárgyalástól, mert nem akar arrogánsnak vagy mohónak tűnni, vagy nem kockáztatja, hogy megzavarja a kialakult munkahelyi dinamikát.

Az éves fizetésemelés meghatározása során a munkáltatók azonban általában visszafogott ajánlatot tesznek, ami inkább költségvetés-tudatosak, és az infláció, vagy a piaci átlagok alapján kerül kiszámításra. Ha pedig ezt kevésnek találjuk, elengedhetetlen, hogy tárgyaljunk az elvárt fizetésről. A cikkben összegyűjtöttünk 5 hasznos tippet, amivel sikerrel zárulhat majd a bértárgyalás.

tippek, hogy hogyan tárgyaljunk magasabb fizetésről.  

A legfontosabb tanács a bértárgyaláshoz, hogy mindig maradjunk az ésszerűség határain belül. Akár az alapfizetésről, akár a teljes juttatási csomagról szeretnénk egyezkedni, törekedjünk arra, hogy legyünk együttműködőek, a tárgyalási stílusunk pedig legyen professzionális. A felmondással való fenyegetőzés, vagy egy másik ajánlat meglebegtetése egyértelműen negatív benyomást tehet ránk emberileg is és azt a látszatot keltheti, hogy csak a pénz motivál bennünket. 

A fizetésemelésről való egyeztetés előtt érdemes listát készíteni arról, milyen érvekkel tudjuk alátámasztani bérigényünket. Ez jó benyomást tehet abból a szempontból, hogy kétirányú beszélgetést szeretnénk kezdeményezni a témában, míg egy személytelen email a bérigény megjelölésével vagy kéréseinkkel inkább hat követelésnek, és így nagyobb eséllyel végződik majd elutasítással.  

A sikeres bértárgyalás érdekében tehát érdemes előre felkészülni az alábbi lépéseket követve: 

1./ mérjük fel a lehetőségeket.

Első lépésként mérjük fel, milyen fizetési sávok érhetők el aktuálisan az adott szektorban, hasonló munkakörökben. Ez azért is fontos, hogy megismerjük, hogy saját fizetésünk az átlaghoz képest hol helyezkedik el, így elkerülhetjük majd azt is, hogy alul legyünk fizetve, vagy túl magas összeget jelöljünk meg az elvárt emeléshez.

A fizetési sávok hozzávetőleges ismerete kiváló alap lesz ahhoz, hogy reális fizetési igényt határozhassunk meg magunknak. 

Ez nem csak fizetésemelés esetén, de álláskeresés során is hasznos lesz, hiszen így már a jelentkezéskor jelezhetjük bérigényünket, ha pedig az ajánlatban szereplő bérsáv mégsem egyezik elvárásunkkal, erre hivatkozva folytathatjuk a bértárgyalást.

A reális fizetési igény meghatározásához nagy segítség lesz a Randstad bérkalkulátora, ahol összehasonlíthatjuk aktuális fizetésünket más, hasonló munkakörben dolgozókéval. A kalkulátor megmutatja, hogy jelenlegi fizetésünk a szektorban átlagosnak, átlag alattinak, vagy a fölöttinek számít, így lesz viszonyítási alapunk a fizetési igényünk meghatározásához.

Man looking serious, sitting at a kitchen table with tablet.
Man looking serious, sitting at a kitchen table with tablet.

2./ határozzuk meg, mit szeretnénk elérni. 

Ha már ismerjük tudásunk és tapasztalatunk aktuális árfolyamát a munkaerőpiacon, készüljünk fel válaszokkal a másik fél részéről felmerülő kérdésekre bérigényünkkel kapcsolatban. Szinte biztos, hogy felettesünk rá fog kérdezni pontos elvárásainkra, ezért célszerű előre meghatározni a pontos összeget, bérsáv helyett. 

Érdemes a bérsáv magasabb pontjához közeli összeggel indítani a tárgyalást, így ha a bértárgyalás során a munkáltató alacsonyabb összegre tesz ajánlást (ami gyakran előfordul), akkor is marad mozgásterünk a tárgyalásnál, hogy az összeg számunkra is elfogadható maradjon. 

Ezen kívül egy pontos összeggel felkészülve tudatosíthatjuk, hogy ismerjük a lehetőségeket és felkészülten érkeztünk a bértárgyalásra.

3./ bizonyítsuk, hogy ér annyit a munkánk.

A sikeres bértárgyaláshoz elengedhetetlen, hogy bérigényünket alá tudjuk támasztani megfelelő érvekkel is.  Mutassuk be, hogy az elmúlt időszakban hogyan járultunk hozzá a sikerekhez, milyen eredményeket értünk el, amik előrevitték a csapatot, vagy a szervezetet. A munkáltató szempontjából ugyanis ettől értékes igazán a munkánk. A legjobb, ha az elért eredményeket számokkal is alátámasztjuk. 

Készüljünk továbbá az egyeztetésre a jövőre vonatkozó ötletekkel és tervekkel is, amik hozzájárulhatnak majd a szervezet céljainak eléréséhez. Ezzel bizonyíthatjuk, hogy hosszú távra tervezünk a cégnél és szeretnénk értéket teremteni is. 

4./ legyünk felkészültek.

Legyünk felkészülve, hogy alaposan meg kell indokolnunk fizetésemelési kérésünket. Felettesünk biztosan meg fogja kérdezni, miért gondoljuk úgy, hogy megérdemeljük azt az összeget, és hogyan kalkuláltuk ki. Ennél a beszélgetésnél különösen fontos, hogy magabiztosan és összeszedetten tudjunk válaszolni. 

Ha tisztában vagyunk készségeinkkel és tudásunk értékével, igényeink alátámasztása nem fog nehézséget okozni. Gondoljuk végig, mik voltak azok az elmúlt időszakban, amikkel eredményt értünk el, előremozdítottunk, vagy jobbá tettünk egy folyamatot. Ha előfordult, hogy új feladatot kaptunk, amit jól megoldottunk, vagy esetleg nőtt felelősségi körünk, azt is megemlíthetjük indokként. 

A tárgyalás során kerüljük a kínos magyarázkodást, vagy az elnézés kérést azért, mert felhoztuk a fizetésemelést. Ez ugyanis csak azt a benyomást keltheti, hogy nem vagyunk teljesen magabiztosak, és nem is vagyunk teljesen meggyőződve arról, hogy munkánkért ez valóban járna. Érveljünk mindig határozottan.

Ha személyesen kerül sor a beszélgetésre, fordítsunk figyelmet megjelenésünkre is. Érdemes laza, de üzleti stílusú öltözéket választani, színek tekintetében pedig a sötétkék vagy a sötétszürke javasolt, ezek ugyanis hitelességet és erőt szimbolizálnak. 

 

office
office

5./ határozzuk meg a minimumot.

Utolsó lépésként mérlegeljük, mi lenne az a minimális összeg, amit még elfogadnánk emelésként. Itt ismét segítségül hívhatjuk a korábbi, átlagos fizetési sávokról összegyűjtött információinkat is. Erre az összegre ne tegyünk utalást a beszélgetés során, inkább csak igazodási pontként használjuk magunknak, hogy a bértárgyalást a még számunkra elfogadható határon belül tartsuk.

mikor kérjünk fizetésemelést? 

Fizetésemelést abban az esetben érdemes kérni, amikor valóban van is alapja: ha fizetésünk bizonyíthatóan alacsonyabb az átlagnál, munkánk során nagyobb felelősséget kaptunk, nőtt a munkamennyiség, bővült feladatkörünk, vagy ha valamiben kiemelkedően teljesítettünk. 

Mielőtt fizetésemelést kérünk, mérlegeljük azt is, hogy mióta dolgozunk a cégnél. Minimum egy év után érdemes felhozni a témát, ha úgy érezzük, hogy valóban indokolt lenne. Ne essünk azonban túlzásba se azzal, hogy túl gyakran kérünk, mert ez azt a benyomást fogja kelteni, hogy csak a pénz motivál bennünket. 

Érdemes azonban a teljes juttatási csomagra fókuszálni minden esetben. Lehet, hogy az általunk kért összeghez képest alacsonyabb emelést tudnak csak biztosítani az alapfizetésben, de az egyéb béren kívüli juttatások, mint a cafeteria, az egészségbiztosítás, vagy utazási támogatások mind tovább növelik ezt az összeget. 

mit tegyünk, ha nem úgy alakult a bértárgyalás, ahogy vártuk? 

Előfordulhat, hogy a részleg éves költségvetése vagy a cég anyagi helyzete csak az elvártnál kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem teszi lehetővé a fizetésemelést. Ha nem vagyunk megelégedve az ajánlattal, érdemes lehet munkahelyváltásban gondolkodni. 

Egyre több álláshirdetésnél jelenítik már meg a bérsávot, ami megkönnyítheti az álláskeresést is, így jelentkezhetünk már eleve olyan állásokra, ahol a fizetés megfelel az elvárásunknak és nem ér majd meglepetés bennünket az interjúk során, vagy az ajánlattételnél sem. 

Hasznos lehet HR tanácsadó segítségét kérni az álláskeresésnél, hiszen naprakész információkkal rendelkeznek az egyes piaci szegmensek fizetéseit illetően is. Ha szerepel elérhetőség az álláshirdetésnél, amit érdekesnek találunk, kérdéseinket feltehetjük közvetlenül is. Ha létrehozunk egy részletes profilt, jó eséllyel meg fognak keresni az igényeinknek megfelelő ajánlatokkal.