mi gyorsak vagyunk, Ön velünk halad.

Minden amit tudni kell a Randstad Employer Brand Research 2017-ről.

Randstad Employer Brand Research 2017

 A 2017-es kutatásban globális szinten több mint 160 000, Magyarországon 3500 potenciális munkavállaló vett részt. Az adatfelvétel hazánkban 2016. december 1. és 16. között, online megkérdezéssel zajlott.

letöltöm a riportot

díjátadó

Negyedik alkalommal adták át Magyarországon a Randstad Employer Brand díjakat, mely a munkavállalók értékelése alapján a legvonzóbb hazai munkáltatókat méltatja. A lista élére ismét az Audi Hungaria és a Mercedes-Benz kerültek: a két vállalat annak ellenére őrizte meg vezető helyét, hogy a szektorok versenyében az autóipar a harmadik helyre csúszott vissza. A munkáltatók között a dobogó harmadik fokát a LEGO érdemelte ki, aki tavaly még újoncként, de azonnal a negyedik helyen debütált a top10-ben.

„A lista alapját adó Randstad Employer Brand Research felmérésben a munkavállalók kilenc szempont szerint értékelik az általuk ismert vállalatokat, emellett arról nyilatkoznak, hogy dolgoznának-e az adott cégnél, így alakul ki a legvonzóbb munkáltatók, illetve szektorok sorrendje” – magyarázta Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

a gyógyszeripar átrendezte a szektorok versenyét

Ugyan a vállalatok versenye nem tartogatott nagy meglepetéseket, annál nagyobb volt az átrendeződés a szektorok esetében.

az eredmény

 A munkavállalók legszívesebben a gyógyszer- és vegyiparban helyezkednének el, megelőzve az FMCG és autóipar területeket. A tavaly győztes szolgáltató szektor még a dobogóra sem fért fel, csak a negyedik helyen végzett. „A vonzó munkáltatói márka jelentőségét jól jelzi, hogy míg 2015-ben és 2016-ban több olyan terület is volt, ahol a megkérdezettek több mint 40 százaléka helyezkedett volna el szívesen, addig idén csak az élen végző gyógyszer- és vegyipar érte el ezt a küszöböt” – jegyezte meg Baja Sándor. A megkérdezett munkavállalók közel 44 százaléka dolgozna ezen a területen.

a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2017-ben a REBR toplistája szerint:

Magyarország legvonzóbb munkaadója: 

Audi Hungaria

A második:

Mercedes-Benz

A harmadik: 

Lego

Randstad Employer Branding Research Különdíjak

Legismertebb munkaadó: OTP Bank
Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézetek: Erste Bank
Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Egis
Legvonzóbb munkaadó – Szolgáltóipar: British Telecom
Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: DM
Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Pick

 

nívódíjasok

Legismertebb munkaadó: Tesco
Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon
Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Nestlé

amennyiben szeretné megkapni teljes riportunkat (angol nyelven) kérjük, kattintson a lenti gombra:

Letöltöm a riportot