mi gyorsak vagyunk, Ön velünk halad.

Minden amit tudni kell a Randstad Employer Brand Research 2017-ről.

Randstad Employer Brand Research 2017

 A 2017-es kutatásban globális szinten több mint 160 000, Magyarországon 3500 potenciális munkavállaló vett részt. Az adatfelvétel hazánkban 2016. december 1. és 16. között, online megkérdezéssel zajlott.

díjátadó

Negyedik alkalommal adták át Magyarországon a Randstad Employer Brand díjakat, mely a munkavállalók értékelése alapján a legvonzóbb hazai munkáltatókat méltatja. A lista élére ismét az Audi Hungaria és a Mercedes-Benz kerültek: a két vállalat annak ellenére őrizte meg vezető helyét, hogy a szektorok versenyében az autóipar a harmadik helyre csúszott vissza. A munkáltatók között a dobogó harmadik fokát a LEGO érdemelte ki, aki tavaly még újoncként, de azonnal a negyedik helyen debütált a top10-ben.
 

a gyógyszeripar átrendezte a szektorok versenyét

Ugyan a vállalatok versenye nem tartogatott nagy meglepetéseket, annál nagyobb volt az átrendeződés a szektorok esetében.

az eredmény

 A munkavállalók legszívesebben a gyógyszer- és vegyiparban helyezkednének el, megelőzve az FMCG és autóipar területeket. A tavaly győztes szolgáltató szektor még a dobogóra sem fért fel, csak a negyedik helyen végzett. „A vonzó munkáltatói márka jelentőségét jól jelzi, hogy míg 2015-ben és 2016-ban több olyan terület is volt, ahol a megkérdezettek több mint 40 százaléka helyezkedett volna el szívesen, addig idén csak az élen végző gyógyszer- és vegyipar érte el ezt a küszöböt” – jegyezte meg Baja Sándor. A megkérdezett munkavállalók közel 44 százaléka dolgozna ezen a területen.

a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2017-ben a REBR toplistája szerint:

Magyarország legvonzóbb munkaadója: 

Audi Hungaria

A második:

Mercedes-Benz

A harmadik: 

Lego

Randstad Employer Branding Research Különdíjak

Legismertebb munkaadó: OTP Bank
Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézetek: Erste Bank
Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Egis
Legvonzóbb munkaadó – Szolgáltóipar: British Telecom
Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: DM
Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Pick

 

nívódíjasok.

Legismertebb munkaadó: Tesco
Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon
Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Nestlé