Jelentős növekedés az IT/mérnök szabadúszók számában Közép-Európában

A független GULP toborzó cég adatai szerint a németajkú országokban az IT és mérnöki területen dolgozó szabadúszók iránti kereslet újabb csúcsot ért el. 2014 első hat hónapjában 86441 megkeresést regisztrált a szabadúszók iránt, ami meghaladja az előző 83606 megkeresés 2012 első félévi rekordját.
Az utóbbi öt évben (2009-2013) a GULP által regisztrált féléves átlag 72 000 megkeresés volt a szabadúszók iránt. 2014 első félévében a szabadúszók utáni kereslet 20 százalékkal haladta meg az átlagot. 
Stefan Symanek, a GULP marketing igazgatója ezt így kommentálta: „egyre gyakrabban fordul elő Németországban, Ausztriában és Svájcban, hogy a cégek független szakértőkkel szerződnek. Ennek számos oka van, többek között az, hogy a szabadúszók hozzák magukkal a „know-how”-t és a szakosodott szakértelmet. Ez biztosítja az ügyfelek versenyképességét és gyakran az innováció motorját is jelentik.”
„Másrészről a külső szakemberek lehetővé teszik a cégek számára, hogy kezeljék a csúcsigényeket és mindeközben rugalmasak maradjanak. A szabadúszók rugalmas és magasan képzett választ jelentenek az IT és mérnök szakmában tapasztalható szakértelem hiányára. Élvezik, hogy szabadúszók és önként választották ezt az utat. „- tette hozzá Mr. Symanek. 
Az év első felében a cégek által keresett szabadúszók 16,7 százalékát tették ki a SAP-ban képzettek. A többi képzettség utáni kereslet a Java (12.4 %) , a C++ (8%) , a Windows (8.4 %) és végül a Linux (6,2 %) iránt merült fel. 

A cikk eredetileg a „Staffing Industry Analyst”-ban jelent meg.


< vissza az előző oldalra

hozzászólások

  • 2016.08.05. teszt elek
    teszt komment

Szóljon hozzá!

  1.  
elküldöm