így dolgozhat együtt a mesterséges intelligencia és a HR-osztály a jövőben.

A mesterséges intelligencia készen áll arra, hogy az emberi élet számos területére hatással legyen. A munka világa sem kivétel ez alól.  A mesterséges intelligencia munkaerő-toborzási, képzési és szakmai előrelépési folyamatokba történő bevezetése már javában zajlik, új lehetőséget teremtve a vállalatoknak arra, hogy hatékonyabbak és sokszínűbbek legyenek, és jobban figyelembe vegyék az alkalmazottak érdekeit.

 

Önéletrajzok szűrése.

A toborzási folyamat során a vállalatokat rendszerint már egy-egy pozícióra is rengeteg önéletrajzzal árasztják el. A jelentkezők rostálása korábban időigényes és fáradságos munkát jelentett az ezzel megbízott személy számára. Azonban a mesterséges intelligencia ma már képes arra, hogy segítsen kiszűrni azokat a jelölteket, akik egyértelműen nem rendelkeznek a szükséges képzettséggel, és azonosítja azokat, akik esélyt kaphatnak a következő fordulóban. Mi, a Randstad Hungarynél ATS-rendszerek segítségével szűrjük ki az adatbázisból a megfelelő jelölteket, a rendszer javaslatot ad a tanácsadóknak. Emellett a technológiát a jelöltekkel való kapcsolattartásban is alkalmazzuk: chatbotok segítségével megszólítjuk, majd végigvezetjük őket a jelentkezés teljes folyamatán az állások közötti böngészéstől a jelentkezésig. 

 

A jelöltek megtartása.

Még ha számtalan önéletrajz érkezik is be a vállalathoz, a toborzók akkor sem szeretnék elveszíteni a legjobb jelölteket. A toborzási folyamat azonban sokáig tart. A mesterséges intelligencia ilyenkor friss információkat küldhet ki a jelöltek számára a szűrésétől kezdve az interjúra való kiválasztás folyamatán át egészen a keresési folyamat lezárásáig. Ezzel azt éreztetjük a jelöltekkel, hogy a vállalat értékeli az érdeklődésüket. Továbbá arra is lehetőséget kínálhatunk, hogy az álláskereső felvegye a kapcsolatot egy valós személlyel, ha szeretné.

 

A jelöltek interjúztatása.

Az elfogultság örökös probléma az interjúztatók esetében, akik a legjobb jelölttel szeretnék betölteni a megüresedett pozíciót. Az emberek azonban – gyakran tudat alatt – megítélik a másik felet, méghozzá olyan szempontok alapján, amelyeknek semmi köze nincs a munkához. A mesterséges intelligencia segít megszüntetni ezt a problémát. Olyan kérdéseket és egyéb értékelési módszereket fejleszt ki az interjúhoz, amelyekkel megakadályozható, hogy az előítéletek szerepet kaphassanak a kiválasztási folyamatban.

 

Az új munkaerő betanítása.

Az új alkalmazottnak sok dolgot kell megtanulnia, kezdve a kávégép helyétől egészen a bérlistáig és béren kívüli juttatásokig. A MI a betanítási folyamat nagy részét átvállalhatja, így a helyi menedzsernek csak az új munkaerő betanításának legfontosabb szempontjaival kell foglalkoznia. Ezáltal az új munkaerő kevésbé lesz túlterhelt, és elegendő ideje lesz, hogy magába szívja mindazokat a tudnivalókat, amelyeket rázúdítottak.

 

Az alkalmazottak kérdései.

Még a tapasztalt alkalmazottakkal is előfordul, hogy időnként kérdéseik vannak. Ezek közül a legtöbb ismétlődő kérdés, és nem szükséges, hogy egy ember válaszolja meg őket. A mesterséges intelligencián alapuló rendszerek és technológiák, például a chatbotok, gondoskodhatnak arról, hogy az alkalmazottak gyors választ kapjanak. Mindezt anélkül, hogy – a legösszetettebb problémák kivételével – bármivel túlterhelnék a HR-osztályt.

 

Szakmai fejlődés.

A rendszeres képzés, oktatás és szakmai fejlődés elengedhetetlen ahhoz, hogy az alkalmazottak gyarapítsák meglévő képességeiket és hatékonyan ellássák feladataikat. A személyre szabott szakmai fejlődési út kidolgozása szintén egy olyan aprólékos feladat, amely sikeresen korszerűsíthető a MI használatával. A munkavállalók egy olyan listát kaphatnak pozíciójuk, hátterük, feladataik és személyes céljaik alapján, amely a javasolt fejlődési pontokat tartalmazza.

 

Tervezés.

Sok alkalmazott számára a megbeszélések olyan keresztnek számítanak, amelyet sosem tehetnek le. A virtuális és személyes találkozók időpontjainak tervezése gyakran együttműködést igényel. Össze kell vetni a naptárakat, hogy az összes meghívott számára elfogadható időpontot és helyszínt egyeztessünk. A MI megkönnyíti ezt a feladatot azáltal, hogy kombinálja a tervezett feladatokat, és időpontot javasol a megbeszélésekre, szemináriumokra, konferenciákra vagy egyéb fontos vállalati eseményekre.

Sokan fenyegető jövőként tekintenek a mesterséges intelligenciára, félve attól, hogy a munkahelyük egyre személytelenebb és automatizáltabb lesz. A valóság azonban az, hogy a MI megkönnyíti majd azok életét, akik a modern üzleti élet napi rutinfeladataiban vesznek részt. A HR-szakemberek számára könnyebbé válik a csapattagok keresése, toborzása és megtartása, hozzásegítve ezzel a vállalatot az átfogó sikerhez.

 
< vissza az előző oldalra

hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Szóljon hozzá!

  1.  
elküldöm