A munkaerő felpörgetése egy, a Forma–1-ből átvett megközelítéssel

Mit jelent az Ön számára a magas teljesítmény? Ha Forma1 rajongó, akkor az autó tervezésének, a pilóta képességeinek és a mögöttük álló gyakorlott csapat kombinációja. Ha esetlegesen a munkaerő programjával kapcsolatban merül ez fel, ugyanezekre az elemekre lesz szüksége: egy nagyszerű vezetőre, egy erősen versenyképes szervezetre és egy szakértő, támogató csapatra.

2006 óta a Randstad partnere a Williams Martini Forma1 Versenycsapatnak. A Randstad és a Williams is az innováció és siker történetét mutathatja fel, amelyet a figyelemre méltó munkaerő hozott létre és osztoznak abbéli elkötelezettségükben, hogy egy olyan tehetséges csapatokat állítsanak fel, amelyek a képességeik legjava szerint teljesítenek. A 2015 évi Forma1 szezon ezen a területen példaértékű magas teljesítményt tanúsított, ami természetesen a Williams Martini Versenyistálló esetében világosan megmutatkozott. Hatalmas személyes teljesítményeket és dobogós győzelmeket láthattunk és nem utolsósorban jelentős technológiai és mérnöki előrelépéseket és drámai befutókat a világ minden táján. Amikor a csapatok elhagyják Európát és elindulnak Ázsia, majd az Egyesült Államok felé, a sportág teljesítménye még magasabbra szárnyal.

Hogyan tanulhatunk a csapat szabálykönyvéből és alkalmazhatjuk a tanultakat arra, hogy hogyan tereljük a nagy tehetségeket a cégünkbe? Vegyük sorra azokat a tényezőket, amelyek hozzásegítették a Forma1-et a páratlan eredmények eléréséhez és nézzük meg, hogyan ültethetjük át ugyanezeket az elveket a cégünkbe.

Vezetőség

Minden csapat vezetője felelősségteljes szerepet vállal: összehozni a tehetségeket, a technikát és a szakértelmet, amivel a sportáguk csúcsára juthatnak. Éleslátásuk újra és újra megmutatkozott az egyre javuló versenyeredményekben a világ minden táján. A vezetőség tudatában van annak, hogy a siker egyedüli záloga a folyamatos fejlesztés és haladás.

A cégében Ön is megszabja a tempót a csapatának? Biztosít-e olyan nagyszerű vezetést, amely kétségtelenül szükséges ahhoz, hogy olyan nyertes munkaerőre tegyen szert, amely megkülönbözteti a cégét a versenytársaktól. A sikeres vezető mindent figyelembe véve tudja összeilleszteni a csapat megfelelő darabjait – törekedve arra, hogy egy agilis hozzáállást teremtsen meg az állandó és a rugalmas tehetség optimális egyensúlyával. Ez egy olyan terület, ahol a legnyilvánvalóbb példájával lehet szolgálni annak, hogy a tehetség megnyerése a különbséget jelentheti az üzletben – annak a fajta tehetségnek a bevonásával, amire a cégnek szüksége van és amikor arra szüksége van.

Szakértelem

A verseny felülmúlása és a megfelelő szakértelem birtoklása ebben a sportágban elengedhetetlen. Ez jelenti a szakértelmet motortervezésben, karosszériaépítésben, a kipufogó elhelyezésében, versenyképességben, pályakondíciókban és így tovább. A szakértelem lehetővé teszi a Forma1 csapatok számára, hogy újra és újra leküzdjék az időt és ez juttatja őket kicsi, de kritikus előnyökhöz.

Ha nagyobb szakértelemmel bírna a tehetség kiválasztásában és megtartásában, milyen hatással lenne az a cégére? Ha sok tehetséget tudna felsorakoztatni a szervezeti hatékonyság, beszállítói menedzsment, munkaerő toborzás és más funkciók köré, vajon felgyorsítaná az üzleti céljainak elérését? A Forma1-es vezetők egyik fő erőssége a hiányosságok felismerésének képessége, a megfelelő korrekciós terv kidolgozása és az elképzeléseik megvalósítása. Ahol hézagot találnak, a csapatfőnök felkutatja a legalkalmasabb forrásokat vagy akár meg is előzi a problémát. A mai tehetségeket kutató vezetőknek ugyanezt az utat kell járniuk és a szükséges szakértelemért a piachoz kell fordulniuk. A feladat válaszokat találni, nem kifogásokat.

A tehetség megnyerése

Nem titok, hogy a Forma1-es csapatok folyamatos küzdelmet folytatnak a sportág legjobb pilótáiért. A bizonyított képességekkel és sikerekkel rendelkezők iránt mindig nagy a kereslet. Míg a fizetés egyik oka a tehetség mobilitásának, más tényezők is közrejátszanak. Az olyan megfoghatatlan dolgok, mint a csapat öröksége és márkája, személyiségei és a pályarekordok, mind szerepet játszanak a legjobb pilóták által meghozott döntésekben.

Valószínűleg nem szándékozik a legjobb versenyautó pilótákat toborozni, de milyen hatással lesz a vállalkozására, ha az Ön számára szükséges szerepek betöltésére a legjobban teljesítő munkaerőt tudja megnyerni? A tehetség elcsábítása a közvetlen és közvetett versenytársak elől, kivételes előnyt fog jelenteni a vállalkozásának, amelyet most és a jövőben is érvényre juttathat. És ha hírnevet szerez abban, hogy megnyeri magadnak a legkiemelkedőbb tehetségeket azt fogja eredményezni, hogy a hozzájuk hasonló társaikat is megnyeri magadnak.

Egy bajnoki színvonalú Forma1 csapat összeállítása egy semmihez nem hasonlítható kihívás, de a megközelítés és az elvek, amelyek mentén ez történik, alkalmazható a munkaerő fejlesztésére is. Azáltal, hogy a Forma1 csapatok mindig igyekszenek fejleszteni és számba venni a külső forrásokat, azt példázza, hogy nem kell Önnek sem egyedül kiviteleznie egy sikeres vállalkozás felépítését. Ehhez hasonlóan az esetleges tehetségek menedzselésének súlyát sem kell egyedül a vállán cipelnie. A megfelelő piaci megoldások hozzáadhatják a stratégiájához a szükséges pluszt.

Ez a cikk először a www. randstadsourceright.com oldalon jelent meg.

< vissza az előző oldalra

hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Szóljon hozzá!

  1.  
elküldöm