a mérnöki szakma diverzitása 2017-ben

A világ minden pontján kormányok és magáncégek dolgoznak azon, hogy a mérnöki szakma diverzitásbeli problémáit megoldják. Ezt már az általános iskolákban kell kezdeni: minél több gyerekkel kell megismertetni és megszerettetni a természettudományokat - a matematikát és az informatikát -, nemüktől és egyéb körülményeiktől függetlenül. Ezen tárgyak megkedveltetése a későbbiek folyamán a mérnöki vagy természettudományi pályákra terelhetik a gyermeket.

nemi különbségek

A világ kormányai egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a nőket is mérnöki szakmára csábítsák, különösen Nyugat-Európában, ahol több országban drámai visszaesést mutat a munkaerő-állomány, köszönhetően az idősebb generáció nyugdíjba vonulásának. A mérnöki társaságok, a kereskedelmi szervezetek és az oktatási intézmények már évek óta azt kutatják, sőt, azzal riogatják a kormányokat, hogy pár éven belül globális mérnökhiánnyal szembesülnek a jelen állás szerint. Hogyan alakul jelenleg a nemek aránya a mérnöki szektorban? 

A statisztikai valóság vészjósló

Az Amerikai Nemzeti Tudományos Alap (National Science Foundation) felmérései szerint csupán a mérnökök 12,9%-a nő Amerikában. Eközben Angliában, a Királyi Mérnökakadémia (RAE) 2016-os riportja szerint a női mérnökök csupán a munkaerő 8%-át teszik ki.

„A szociális igényekre a legkreatívabb válaszokra lesz szükségünk, így muszáj leszűkítenünk a nemek közötti szakadékot, és egyensúlyt kell teremtenünk a szakmában” - emelte ki a nők szerepének fontosságát az Engineers Ireland vezérigazgatója, Caroline Spillane.

A szakmában nagy a fluktuáció, így alacsony a női mérnökök száma. John Perkins professzor 2013-as „Mérnöki képességek szemléje” arra világított rá, hogy bár az Egyesült Királyságban a mérnöki és technológiai diplomák 15%-át nők kapják, a szakmában a nők aránya már csak 8%, a szakmai hivatalokban még rosszabb ez a ráta: csupán 4,6%-os.

Nadya Fouad, a Wisconsini Egyetem pszichológusa nemrégiben 5 300 nő részvételével végzett kutatást arról, hogy az elmúlt hat évtizedben hányan maradtak a mérnöki pályán, és a pályaelhagyók miért döntöttek más szakmák mellett. Fouad azt tapasztalta, hogy csupán a válaszadók 62%-a volt a pályán. A családteremtés miatt pártolnak el szakmájuktól a nők? Vagy talán más  területek vonzzák be őket, ahol jobban elismerik különleges tudásukat?

A megkérdezettek szerint a mérnöki szakma nagy kihívás a nők számára, mivel erősen férfi-domináns terület, és nem tartja a lépést a társadalom fejlődő normáival. Tehát, a szervezeteknek és cégeknek mélyebbre kell ásniuk: milyen lehetőségeket lehet adni a nőknek? Az Amerikai Pszichológusok Szervezetének konferenciáján Fouad azt a megállapítást tette, hogy mikor a nők frusztrálttá válnak a munkahelyi körülményeik miatt, gyakran elhagyják a mérnöki szakterületet.

Fouad azt is mondta, hogy a nők általában akkor találkoznak először ezzel a problémával, amikor egyetemet követően belépnek a professzionális közegbe. Itt lenne szükséges megkezdeni a mérnöki szakma nemi egyenlőtlenségének megoldását.

származásbeli különbségek

A származásbeli diverzitás pont olyan rossz állapotban van a mérnöki szakmában, mint a nemi.

Az RAE jelentése arra is rámutatott, hogy az Egyesült Királyság mérnökeinek csupán 6%-a kisebbségbeli, az Egyesült Államokban pedig a 2,1 millió mérnökből csupán 115 ezer afro-amerikai. Hogyan lehetne ezen változtatni? A RAE helyettes vezetője, dr. Hayaatun Sillem szerint az angol fehérbőrű mérnökök 71%-a talál állást az egyetem elvégzését követő féléven belül, de a kisebbségekhez tartozó fiatalemberek és hölgyek között ez az arány csupán 51%.

inspiráció

A cikk írásakor még adják a mozik a 2016-2017-es Oscar-díj szezon egyik legsikeresebb filmjét, A számolás jogát, amely a NASA langley-i kutatóközpontjában dolgozó három afro-amerikai nő életét mutatja be a hatvanas években.

A nemi és származásbeli különbségekre egyaránt kitérő film Dorothy Vaughan, Mary Jackson és Katherine Johnson küzdelmeit dolgozza fel, ahogy a három nő kulcsszerepet vállalt John Glenn asztronauta 1961-es űrutazásának előkészítésében, miközben szegregált és szexista társadalom vette őket körül.

A film emlékeztetőül szolgált arra, hogy még 50 évvel később is rengeteg változás vár a mérnöki szektorra. A nők és az etnikai kisebbségek továbbra is alulreprezentáltak a szakmában.

Az RAE jelentésében Philip Greenish, a szervezet vezetője ezt írta: „A mérnöki szakmát sok szempontból gúzsba köti diverzitásának hiánya, és az, hogy nem felelt megfelelően a változó társadalom kihívásaira.”

„A szakma vezető figuráit meg kell kérnünk arra, hogy lépjenek fel ez ellen, ismerjék fel saját felelősségüket és dolgozzanak össze a változásért”  - magyarázza Greenish. - „Az ő elkötelezettségük nélkül továbbra is visszamaradunk, nem teremtjük meg a befogadás kultúráját, tettek és megfelelő viselkedés nélkül pedig nem vonzzuk be a számunkra szükséges számú mérnököt a szakmába.”

Dr. Sillem azt is hozzáfűzte, hogy az RAE megkezdte a mérnöki szakmában dolgozók felmérését, amellyel segítheti az új Mérnöki Tehetségprogram (Engineering Talent Project) és az Akadémia Diverzitás és Befogadás Programját (Diversity and Iclusion Programme). Az eredmények év végére várhatók.

A Randstad 2006. óta a Williams Martini Racing Team hivatalos partnere. A kapcsolat alapja a közös értékrendszer és az elszántság, hogy valódi eredményeket érjenek el. Ez a partnerség látja el tapasztalattal mérnöki toborzásunkat, illetve segít abban, hogy mérnöki pozíciót kereső jelöltjeink a rendelkezésre álló legjobbat kaphassák.

Ön mérnöki végzettséget szerzett, de még nem helyezkedett el, vagy kíváncsi egy új lehetőségre?

keresse meg új állását

< vissza az előző oldalra

hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Szóljon hozzá!

  1.  
elküldöm