3 rossz szokás, amely a hírneve rovására mehet

Öné az állás, miért viselkedik mégis úgy, mintha nem örülne neki?  Minden nap bent van, keményen dolgozik, akkor mi itt a probléma?

Néha apró dolgokról van szó, olyanokról, amelyek  akarva-akaratlanul tönkretehetik produktivitásunkat vagy hírnevünket. Figyeljen rá, hogy ne a tettei beszéljenek Ön helyett, és szokjon le a következő rossz szokásokról:

1.   késés

Ugyan a szakmai tapasztalatunkon vagy tudásunkon nem változtathatunk egyik percről a másikra, de mindig érkezhetünk pontosan.
Ha a pontosság sosem volt az erénye, igyekezzen mindent előző nap előkészíteni. És hagyjon magának elég időt, hogy még akkor is beérjen a munkába, ha minden kötél szakad.  

2.   panaszkodás    

A munkahely - ahogy bármely más hely a világon - sosem tökéletes. De ne legyen az az ember, aki mindig rámutat a nyilvánvalóra.
Ha mindig panaszra nyitja a száját, nem lesz elég hatékony. És ezt mások is észreveszik. Jelzőtűz ez a kollégáknak, hogy nem vállal felelősséget a tetteiért, és nem tudja kezelni a változásokat: egyik tulajdonság sem hoz előléptetést a jövőben.

3.   a csapat mellőzése

Lehet, hogy a magányos farkas attitűdtől lesz hatékony a munkában, de ez nem segíti a kollegialitás kiépítését, amely elengedhetetlen a munkahelyi sikerekhez.
Hiba azt hinni, hogy nincs szükségünk a munkatársak támogatására és segítségére. Ugyan a saját tetteink alapján ítélnek meg minket, de jobb, ha társainkkal is jóban vagyunk.
Keményen megdolgozott jelenlegi pozíciójáért. Ne hagyja, hogy pár rossz szokás miatt veszélybe kerüljön a hírneve és állása. Nincs szégyellnivaló abban, ha felvállalja a felelősséget, és a problémákból lehetőséget kovácsol. 

A cikk először a Randstad USA oldalán jelent meg.

nézze meg friss állásainkat

< vissza az előző oldalra

hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Szóljon hozzá!

  1.  
elküldöm