előmozdítjuk az embereket.

Tudjon meg mindent a 2015-ös Employer Brand Researchről!

díjátadó

Második alkalommal adták át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a legvonzóbb munkaadónak járó Randstad Awardot: ezúttal Mercedes bizonyult a legnépszerűbbnek a magyar munkavállalók körében. A kecskeméti gyár mindössze másfél százalékponttal előzte meg győri vetélytársát – a Mercedesnél a megkérdezettek 67,58 százaléka dolgozna szívesen, míg az Audinál 66,08 százalék vállalna munkát.

A világgazdaság háromnegyedét jelentő 23 országban végzett felmérés egyik legfontosabb tanulsága a díjátadón elhangzottak szerint az, hogy a legnagyobb munkáltatók épp a munkavállalók által fontosnak tartott szempontok szerint teljesítenek gyengébben. A dolgozók a gazdasági fellendülést kihasználva jó fizetést és kellemes munkahelyi környezetet keresnek, a vállalatok ehelyett a képzési és karrierlehetőségekre helyezik a hangsúlyt. A válság megszűnésével egyre könnyebb állást váltani, ezért a cégeknek minden eszközt meg kell ragadniuk a tehetségek megtartásáért.

Randstad Award -

a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2015-ben:

különdíjak:

legvonzóbb munkaadó – gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon
legvonzóbb munkaadó – kiskereskedelem: DM
legvonzóbb munkaadó – ipar és Termelés: Samsung
legvonzóbb munkaadó – energetika és közműszolgáltatás: MOL
legvonzóbb munkaadó – FMCG: Nestlé
legismertebb munkaadó – Tesco

helyzetkép

Bár az autóipar vonzóereje tovább nőtt, mégis 2015-ben már a szolgáltató szektorban dolgoznának legszívesebben a magyarok.

Randstad Award -

a legvonzóbb szektorok Magyarországon 2015-ben: